Засідання обласного методичного об’єднання викладачів економічної теорії (політичної економії) ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області

19.10.2018 | 14:19

17 жовтня 2018 року у Педагогічному коледжі ЛНУ імені Івана Франка відбулося засіданн обласного методичного об’єднання викладачів економічної теорії (політичної економії) ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області.

             Вітальним словом розпочала роботу засідання голова методичного об’єднання Мовчан Віра Петрівна, яка ознайомила учасників з планом роботи на навчальний рік, особливостями викладання економічної теорії відповідно до сучасних реформ та програмою базової дисципліни профільної середньої освіти «Громадянська освіта: економічна теорія».
Сурмач Оксана Іванівна, кандидат історичних наук, директор коледжу, привітала учасників методоб’єднання та побажала міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності
Михайлишин Романа Романівна, методист коледжу, ознайомила з історією Педагогічного коледжу, досягненнями викладачів та студентів та їх участю у різноманітних заходах.
Сенич Галина Богданівна, викладач коледжу, поділилася досвідом використання інтерактивних методик викладання економічної теорії при підготовці вчителів початкових класів. Ділова гра є одним із засобів моделювання професійної діяльності у навчальному процесі, що надає можливість виявляти та узгоджувати особливості діяльності учасників виробничих процесів, відпрацьовувати обґрунтування й прийняття управлінських рішень, розвивати і закріплювати професійні знання і формувати навички їх творчого використання у практичній діяльності.
Викладач цікаво і весело провела ділову гру «Підприємництво» зі студентами групи ШКВ-21. У ході гри студенти на практиці ознайомилися з такими поняттями, як підприємство, організаційні форми підприємств, статутний фонд, витрати, прибуток, податок, роль держави в економіці. Відповідно до умов гри студенти створили та зареєстрували п’ять підприємств («Сонечко», «Малятко», «Ти не один», «Холістер», «Булка»), які спрямували свою діяльність у поліграфічну сферу; організували виробництво книг; розрахували свої витрати і доходи та сплатили податки.                        Переможцями стала команда, яка отримала найбільший чистий прибуток на кожного учасника.
Учасники методичного об’єднання також обговорили організаційні моменти проведення науково-пошукової студентської конференції «Економічна теорія та економічна політика: сьогодення та перспективи розвитку».
Щиро дякую усім за гостинність, приємну атмосферу, взаємонавчання та співпрацю!

                                                                                 Віра Мовчан, голова обласного методичного об’єднання викладачів економічної теорії