Студенти та викладачі Коледжу взяли участь в урочистому відзначенні 25-літнього ювілею Державного  меморіального музею Михайла Грушевського у Львові   

26.05.2023 | 13:20

25 травня 2023  Державний  меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові   урочисто відзначив  25-літній ювілей музею. Уже 25 літ  музейники Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові стараються і роблять  усе можливе для того, щоб до своєї вілли, на мальовничій Софіївці у Львові символічно повернувся і замешкав Господар з Родиною, щоб завитав Його дух поборника української ідеї, Сина Соборної України,  докладають  музейних зусиль і творчих задумів до реалізації Його заповіту: «Не маймо претензій творити для віків, а ліпше пильнуймо свого обов’язку перед хвилею, перед її вимогами, щоб чесно сповнити його»

 

Цьогоріч  підготували насичену  програму святкування, відвідати яку міг кожен охочий. Це вітальне слово, музейне дійство «6 замальовок до життєпису Михайла Грушевського» та  відкриття ювілейних виставок:

    • «Орест Скоп. Живопис»;
    • «Музей вчора і сьогодні. Мистецькі полотна з фондової збірки Музею».

Наш коледж активно співпрацює з Музеєм усі 25 років. Ось і у цей святковий день в Музей завітали студенти спеціальності 027 Музезнавство, пам’яткознавство та викладачі Івах О.С. та Михайлишин Р.Р.

Щиро вітаємо весь колектив Музею з ювілеєм!

Бажаємо і надалі берегти і розвивати спадщиму Михайла Грушевького!

Натхнення, творчих успіхів у всіх задумах!