Бесіда Володимира Андрушка зі студентами «Маленькі таємниці сімейного щастя»

05.03.2020 | 11:56

Бог є любов, і хто перебуває в любові,

той перебуває в Бозі,

і Бог перебуває в ньому (Біблія)

       3 березня 2020 р.  у Педагогічному коледжі  відбулася  бесіда зі студентами «Маленькі таємниці сімейного щастя» кандидата історичних наук, доктора філософії Володимира Андрушка.

Володимир Тимофійович розповів  про життєвий  дороговказ відносин між людиною і Богом, між людиною і ближнім  — Десять Заповідей Божих.

Основну  увагу гість приділив сім’ї, зазначивши: «Що може бути важливіше, ніж затишна родина, де тебе зрозуміють, підтримають, розрадять? Сім’я — це твій справжній дім, куди ти завжди можеш повернутися після будь-якої невдачі, будь-якого потрясіння, будь-якого горя».   Володимир Андрушко продовжив: «Як побудувати добру родину? Кожного дня реєструються шлюби, створюються сім’ї. Але сімейне щастя не видається у палацах одруження, воно вибудовується подружжям поступово, практично усе життя. Сім’я народжується з почуття кохання двох людей, які потім стають чоловіком та дружиною. На їх злагоді та любові тримається усе сімейне щастя».

        На завершення п. Володимир  відповів на питання студентів і викладачів, а також висловив декілька побажань:
  • дбайте не лише про власні інтереси, а й про інтереси інших, любити — це не брати, це — дарувати;
  • зараз матеріальні цінності домінують над духовними, але ви не збирайте матеріальні речі, дбайте про свою освіту і духовність;
  • де ваш скарб, там і серце ваше. Збагачуйтесь духовно та бережіть ваш духовний скарб: це єдине, що у вас залишиться назавжди;
  • не забувайте не лише просити у Бога допомоги, але й дякувати йому.
    Будьте щасливі та любіть інших!

Директор Коледжу доц. Сурмач О.І. подякувала  панові Володимиру  за цікавий виступ та нагадування про такі прості і такі важливі у нашому житті любов та людяність.

Зустріч для студентів перших курсів організували  викладачі  циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки.

                                                                 Сенич Г.Б., завідувач лабораторії