Зустріч З Ігорем Ігнатовичем

28.02.2017 | 14:24

24 лютого 2017 року  студенти Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка (ДШС-11, викладач Сенич Г.Б.)   мали унікальну можливість поспілкуватися з Ігорем   Ігнатовичем – відомим канадським підприємцем, меценатом, громадським діячем українського походження, який став продюсером фільму «Гіркі жнива» – першої англомовної художньої стрічки про Голодомор в Україні 1932-33 років.

Ігор Ігнатович прибув до Львова на запрошення Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Підготовка цього візиту тривала понад півроку за активного сприяння голови Представництва Світового Конгесу Українців в Україні Сергія Касянчука. Програма перебування пана Ігнатовича у Львові охоплювала виступи перед студентами, зустріч з міським головою Львова та головою Львівської обласної адміністрації, численні інтерв’ю та виступи на телебаченні, а також участь у прем’єрному показі фільму «Гіркі жнива»

У своєму виступі Ігор Ігнатович розповів про власний досвід створення успішного бізнесу, про роль батьків, а особливо відзначив підтримку дружини. Він наголосив, що крім знань, потрібен також сильний характер, і якщо ви маєте ідею, і хочете чогось досягнути, це не станеться за день. «Для цього необхідно довго працювати. Обов’язково буде тяжко, але завжди потрібно «пхати вперед», – сказав він.  Дуже важливо, що пан Ігнатович заявив, що вірить в Україну, в її молоде покоління і хоче, щоб воно реалізувало себе сповна для України. «Так, в Україні є неспокій, війна, але тут є також великий потенціал. Це і підземні ресурси, і сільське господарство, і великі знання, яких бракує у багатьох інших країнах», – сказав він.

Звісно, що чимала увага приділялася фільму «Гіркі жнива», прем’єра якого у Львові відбулася у цей же день. За словами пана Ігнатовича, основним завданням фільму було розказати світові про Голодомор, і якщо це буде зроблено, він вважатиме стрічку успішною, незалежно від того, чи стане фільм прибутковим у фінансовому плані.

Зустріч завершилася жвавим спілкуванням пана Ігнатовича із студентською молоддю та переглядом уривків із фільму «Гіркі жнива».   (За матеріалами сайту МІОК)