Знайомство з проєктом доповненої реальності Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові

09.10.2020 | 12:45

Студенти спеціальності 027 Музеєзнавство, пам’яткознавство відвідали Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, переглянули експозицію та ознайомились з проєктом Музею – додатком доповненої реальності «DMH Lviv AR».

Додаток доповненої реальності «DMH Lviv AR» – це можливість за допомогою смартфону віртуально «прогулятися» меморіальним будинком всесвітньо відомого історика, автора монументальної праці «Історія України-Руси», голови Української Центральної Михайла Грушевського.

Тривимірна цифрова модель будівлі дозволяє побачити пам’ятку архітектури початку ХХ століття з усіх боків і побувати у всіх закутках автентичної вілли (від підвалу до горища), де майже 12 років мешкала родина Грушевських.

Окрім того, створено моделі 23 музейних одиниць. Серед яких, раритети, що належали родині Грушевських, автентичні речі початку ХХ століття та доби Української Революції, а також модель першого пам’ятника Михайлу Грушевському в Україні та львівський пам’ятник вченому.

Додаток «DMH Lviv AR» розроблено для платформ Android та IOS. Скористатися ним може кожен охочий. Для цього потрібно його безкоштовно завантажити на свій смартфон чи планшет з Play Market або Apple Store, інсталювати та, за допомогою спеціально виготовлених поштівок, які можна отримати у музеї, “пройтися” меморіальною віллою, а також зблизька переглядати родинні реліквії Грушевських, речі, якими сім’я користувалася у побуті і які були невід’ємною частиною їхнього життя, а зараз зберігаються у фондовій колекції Львівського музею Михайла Грушевського.

Щиро дякуємо за насичену і цікаву екскурсію вченому секретареві Легін Софії Романівні.

Сенич Галина, викладач комп’ютерної графіки