Заняття у «Школі медіаграмотності та критичного мислення»

07.12.2018 | 14:57

Студенти Педагогічного коледжу взяли участь у  заняттях «Школи медіаграмотності та критичного мислення», які  організувала волонтерська мережа  YMCA Lviv.

Ми живемо у час, коли кількість інформації значно перевищила кількість часу, який фізично кожен із нас може витратити на її споживання. У такому токсичному середовищі медіа-гігієна така ж обов’язкова, як і миття рук перед їжею. Адже джерел інформації стає безліч, а ми не встигаємо аналізувати багато із них.

Медіаграмотність є тим базовим інструментом, що дає змогу використовувати позитивні сторони медіа, і дозволить вберегти себе від негативних, як от інформаційні маніпуляції та тиск.

Щохвилини повз нас проходять тонни різноманітної інформації, яка прагне знайти свій прихисток у наших головах. ЇЇ кількість не вдасться зменшити, тому виникає необхідність навчатись давати собі раду з інформаційним потоком, аби не загубитись у ньому.

Щодня перед нами постають чимало питань та проблем, які вимагають наших відповідей та ефективних рішень. Деякі із них ми з легкістю долаємо, а деякі можуть стати справжнім викликом для наших мізків. Критичне мислення – модний тренд чи необхідність?

Як заощадити, не втрачаючи якості життя? Куди бігти: за інформацією,чи від неї? Як трансформовуються медії в часі і що з цим робити? Що таке медіа грамотність і чому вона потрібніша бабусям, аніж дітям – ось три короткі (насправді ні) питання?

Про природу фейків, як розпізнати більшість із них та як перевіряти інформацію, і для чого це все робити.

Це далеко не всі питання,  які розглядались  під час зустрічей.

За матеріалами YMCA Lviv