Викладачі Коледжу взяли участь у презентації «Щоденника Михайла Грушевського (1902‒1914 рр.): у двох томах».

21.06.2022 | 09:30

У п’ятницю, 17 червня, у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові презентували унікальне мемуарне видання — «Щоденник Михайла Грушевського (1902‒1914 рр.):  у двох томах». Друк книги був перерваний військовою агресією рф проти України і завершився на початку травня.

До видання увійшли всі виявлені на даний час щоденникові нотатки Михайла Грушевського за 1902-1914 роки, які зберігаються в Центральному державному архіві України в м. Київ і вводяться до наукового обігу в повному обсязі вперше.

«Унікальне мемуарне джерело відкриває нові  сторінки життєпису Михайла Грушевського, репрезентує невтомну енергію  професора першої кафедри української історії, керманича наукових інституцій у Львові та Києві, етапи творення національного гранд-наративу, багатогранну діяльність вченого на ниві публіцистики, культури, видавничого руху та суспільно-політичного життя України початку ХХ ст.
Виняткової ваги его-документ розкриває внутрішній світ, уподобання, повсякденне життя видатного історика, додає яскраві барви до його психологічного автопортрета.

Перед читачем постає образ людини фундаментальних проєктів і публічного інтелектуала, захопленого поціновувача українських старожитностей і колекціонера, мандрівника і театрала», – розповіли у музеї.

За метеріалами  Новин Львова