Вшанування  151 річниці від дня народження Михайла Грушевського та 70 роковин акції “Вісла” – “Журавлі пам’яті Холмського краю”

30.09.2017 | 13:07

      Уже майже 20 років Педагогічний коледж Львівського національного університету імені Івана Франка співпрацює з Державним меморіальним музеєм Михайла Грушевського у Львові.

      От і цього року, а саме у  п’ятницю, 29 вересня 2017 року, викладачі та студенти (групи ДШС 11, 21, ШКД-11, викладч історії Івах О.С.)  Коледжу традиційно взяли участь в урочистих  заходах, присвячених видатному історику.

       У рамках  вшанування  151 річниці від дня народження Михайла Грушевського та 70 роковин акції “Вісла” – “Журавлі пам’яті Холмського краю”,  відбулося покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському.

Біля монументу Голові Центральної Ради зібрались представники влади, громадські діячі, делегація Українського Товариства (м. Люблин, Польща) на чолі з Головою доктором Григорієм Купріяновичем, Галицька родина Грушевських, львів’яни та гості міста, аби під звуки гімну у виконанні Галицького академічного камерного хору вшанувати його пам’ять покладанням квітів.

Вшанування продовжилися відкриттям виставки «Я ніколи не забуду про потреби Холмського народу…» у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові та урочистостями в Палаці мистецтв. Зокрема, під час урочистостей, що відбулися у Палаці мистецтв, виступили українські колективи з Любліна. Історик, голова Українського товариства у Любліні Григорій Купріянович прочитав лекцію про акцію «Вісла» та її наслідки для малої батьківщини Михайла Грушевського. У художній частині заходу відбудуться виступи: театральної групи української молоді Любліна «Дивослово» (Польща) із виставою «Дорога на захід» (до 70-річчя акції «Вісла»), Українського дитячого ансамблю «Люблінська веселка» (Польща), Богдана Пастуха із  уривком з авторської літературно-музичної інтермедії (моновистави) «Світлом душу освяти…» та хору суспільно-культурного товариства «Холмщина».

http://pravdatut.lviv.ua/news/pam-yati-myhajla-grushevskogo

Сенич Галина, завідувач лабораторіії