Вшанування пам’яті митрополита Андрея Шептицького

13.12.2019 | 14:20

Нещодавно студенти  першого курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта Педагогічного коледжу ЛНУ ім.Івана Франка   відвідали  екскурсію  присвячену пам’яті митрополита Андрея Шептицького у Архикатедральному  соборі святого Юра.

Під час екскурсії студенти побачили ікону Тайної Вечері, яка розташована у святилищі храму – єдиному місці, звідки можна побачити цю ікону, дізнатись історію Теребовлянської Чудотворної ікони, підпільної церкви та побачити місце, звідки проголошували псевдособор про ліквідацію УГКЦ, та споглядали зблизька скульптури Йона Георгія Пінзеля, Луки Долинського та Юрія Радивілівського

Цей храм поєднав у собі кращі здобутки тогочасної архітектури Заходу та Сходу Європи, є перлиною  барокової сакральної архітектури XVIII століття,  адже він був збудований як головний храм Української Греко-Католицької Церкви.

Студенти оглянули інтер’єри Собору Святого Юра та побували у крипті храму, де поховані Андрей Шептицький, Йосип Сліпий та інші пастирі греко-католицької церкви. Також побачили зовні митрополичі палати, будинки капітули та дзвіницю, у якій знаходиться найдавніший в Україні дзвін. Прогудялись  терасою із двораменними сходами, з якої відкривається чудова панорама на центральну частину Львова.

Під час екскурсії учасники  дізнались про історію Святоюрської гори та про життя видатних особистостей пов’язаних із нею, а саме Андрея Шептицького, пам’ятник якому встановлено перед Собором.

Дякуємо  п.Лідії  Губич за цікаву екскурсію.

Нестер М.В., керівник академічної групи ДШВ-11

Більше фото:  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2819567208088516&set=pcb.2819569131421657&type=3&theater&ifg=1