Вітаємо Войтович Сніжану і Хрущ Вікторію!

24.11.2021 | 22:46

 

 

 

         

24 листопада 2021 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулось нагородження студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, які брали участь у конкурсі на здобуття премій від Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. Вручали премії у галузі гуманітарних, природничих і технічних наук. Грошові винагороди та відзнаки отримали дві сотні студентів із різних закладів освіти Львова, 55 з них – із ЛНУ ім. Івана Франка.

Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада щорічно призначають премії для студентів закладів вищої освіти області з нагоди Міжнародного дня студента. Нагороджують молодь, яка досягла успіху у навчальній і науковій роботі, бере активну участь у громадському житті свого навчального закладу, міста та області.

З вітальним словом до присутніх звернувся Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник. Він розповів про історію Університету, наукові досягнення, його активний розвиток та прогресивну молодь, а також звернувся до студентів, які одержали нагороди. «Ми звикли вважати, що університет як феномен сформувався на базі європейської цивілізації. Проте, якщо дивитися глибше, то можна зрозуміти, що все навпаки –  сучасна європейська цивілізація сформувалася тоді, коли виникли університети з двома пріоритетними цінностями – основи демократії і свободи та наукова раціональність. За цим принципом й сучасний класичний університет, культивуючи такі цінності, задає вектор і динаміку розвитку всього суспільства. Тому увага до наукових робіт студентів – це не просто традиції, це вияв поваги до молодих людей та розуміння важливості підтримки молоді як майбутньої основи формування української еліти», –зауважив Володимир Мельник.

Студентів привітав голова Львівської обласної державної адміністрації  Максим Козицький. «На головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка, який цьогоріч святкує 360 років, латиною написано: «Освічені громадяни – окраса батьківщини». Як і для кожної держави, Україні життєво важливо, щоб молодь бачила своє майбутнє саме тут, на Батьківщині. Перед українськими студентами сьогодні відкритий весь світ. І я бажаю їм використати всі можливості. У світі без кордонів можна здобути досвід та реалізувати себе у Нью-Йорку, Берліні, Токіо та будь-якому куточку планети. Але пам’ятаймо: найамбітніший виклик і справжнє наше спільне досягнення – це побудувати успішну та квітучу державу саме тут, у себе вдома. Велика і процвітаюча Батьківщина – найвище завдання для кожного покоління. Це те, про що дбали наші батьки, і той єдиний найбільший спадок, який маємо передати нашим дітям і внукам. У цій місії нам бажаю найбільшого успіху!» – наголосив Максим Козицький.

Також до молоді звернувся директор департаменту освіти ЛОДА Олег Паска. «Нехай це буде одна з перших ваших нагород, які принесуть вам успіх. Якщо ви робите те, що любите, ви будете успішними, а якщо ви буде успішними, буде успішною й держава», – наголосив Олег Паска.

До вітального слова запросили заступницю голови Комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Парасковію Дворянин. «Ми маємо дуже вмотивоване, прагматичне, аналітичне покоління молодих людей. Бажаю Вам навчитися зосередженню, вміти працювати рутинно, бо де рутина – там й успіх, опанувати мистецтво дякувати, бо завжди за нашими знаннями є ті, хто нам їх дав. А ще – вмійте пишатися собою і пам’ятайте, що ви унікальні й оригінальні», – підкреслила Парасковія Дворянин.

Надалі відбулось безпосереднє вручення нагород студентській молоді. Так, Премію імені В’ячеслава Чорновола  отримала Войтович Сніжана, студентка групи ШКМ-31 спеціальності 027 Музеєзнавство, пам’яткознавство.

Також з нагоди Міжнародного дня студента Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України відзначила грамотами за активну громадську позицію, розвиток молодіжного профспілкового руху, креативність та інноваційність  студентів Університету, серед яких

  • Вікторія Хрущ, голова профбюро студентів Відокремленого структурного підрозділу «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка», студентка групи спеціальності 012 Дошкільна освіта.

Вітаємо студентів Львівського університету зі здобутими нагородами та бажаємо віри в себе, натхнення на нові звершення та успіхів у майбутніх починаннях!