Вітаємо Діану-Марію Ціхоцьку з відзнакою Ректора!

13.10.2021 | 09:55

12 жовтня 2021 року в рамках відзначення Дня Університету, Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, професор, член-кореспондент НАН України Володимир Мельник зустрівся зі студентами. Захід відбувся з дотриманням карантинних обмежень.

Звертаючись до присутніх, Ректор привітав усіх із 360-річчям ЛНУ ім. Івана Франка й зазначив, що Львівський університет завжди був і залишається осередком європейських академічних принципів і традицій, які ніколи не втрачали своєї актуальності, а зі здобуттям Університету статусу «національного» ще активніше почали впроваджуватися й розвиватися задля поступу Української Держави.

«Надання Університету статусу «національного» підтвердило той факт, що Львівський університет завжди мав серед пріоритетів не тільки освіту і науку, але й внутрішнє буття цілокупної інституції задля того, аби етно-національні цінності ідентифікували нас як українську спільноту, де завжди були в пошані і розвивалися певні академічні та національні традиції», – наголосив Володимир Петрович та додав, що «збереження української мови і культури завжди було першочерговим питанням, яке обстоювалося як на загальноуніверситетському, так і на особистісному рівнях викладачів і студентів, які були промоутерами боротьби за відновлення української державності, а також утвердження функціонування української мови в усіх сферах життєдіяльності нашого суспільства».

Звертаючись до присутніх, Володимир Мельник також наголосив на важливості автономії ЛНУ ім. Івана Франка та явищах, притаманних університетському життю. «У цьому контексті варто відзначити ще два принципи Університету – цінності демократії і науковий раціоналізм. Важливо, щоб людина в Університеті мала свободу у відповідності до принципів демократії, виборності, звітності, автономії й обґрунтованості. Цікаво, що Львівський університет не запозичує європейські цінності, вони завжди були у нас і є, ми повинні лише їх підтримувати і реалізовувати», – наголосив Ректор.

Звертаючись до університетської молоді, професор Володимир Мельник відзначив важливу роль студента як суб’єкта освітнього процесу й наголосив, що «студент та викладач в Університеті повинні перебувати на одному рівні взаєморозуміння і взаємоповаги, а університетська молодь через різні механізми має право і можливість допомагати адміністрації Університету налагоджувати якісний освітній процес».

Надалі, привітавши присутніх з Днем Університету Ректор нагородив грамотами студентів та аспірантів, серед яких студентку

  • відокремленого структурного підрозділу «Педагогічний фаховий коледж»: Марію-Діану Ціхоцьку.

Після нагородження Ректор побажав студентам здоровꞌя, віри і впевненості та подякував за «університетську молоду поставу». «Завжди із гордістю несіть ім’я студента Львівського університету», – закликав студентів професор Володимир Мельник.

Варто зазначити, що до Дня Університету відзнаки отримали не лише студенти та аспіранти, але й сам Ректор – за дорученням усіх здобувачів освіти у Львівському університеті, за рішенням профспілкового комітету студентів та Студентського уряду «За взаєморозуміння та надійність, злагоджену партнерську роботу та всебічну підтримку студентських ініціатив» студенти вручили Ректору подяку з нагоди 360-річчя Університету та пам’ятний подарунок.