Відзначення Міжнародного дня музеїв

26.05.2023 | 12:59

Щорічно, починаючи з 1977 по всьому світу 18 травня проходить Міжнародний день музеїв. Відкрийте для себе заходи які організовані до Міжнародного дня музеїв на мапі з сайту Міжнародного дня музеїв Цей день є приводом для підвищення обізнаності про те наскільки музеї є важливими у розвитку суспільства. Консультативний комітет ІСОМ організовує тему цієї події, що, враховує велику кількість країн. Це свято триває день, вихідні, тиждень або навіть місяць. Від Америки до Океанії, включаючи Африку, Європу та Азію – цей міжнародний захід підтвердив свою популярність. Останні роки, Міжнародний день музеїв переживає високе розширення у майже 30000 музеях у більш ніж в 120 країнах.

З 1992 року у кожного Міжнародного дня музеїв є своя тема і Міжнародна рада музеїв надає огляд пов’язаних з даною темою заходів, роблячи їх доступними для всіх.

Тема Міжнародного Дня Музеїв у 2023 р. «Музеї, стійкість і добробут» (Museums, Sustainability and Wellbeing). Цей день був присвячений підкресленню ролі музеїв у добробуті та сталому розвитку суспільства. Музеї можуть сприяти позитивним змінам у суспільстві – подоланні соціальної ізоляції, покращенні психічного здоров’я, сприянні інклюзивності, підтримці кліматичних заходів.

Щороку, 18 травня, Львів приєднується до відзначення Міжнародного дня музеїв. Цього року, традиційно, студенти і викладачі відтримали цю чулрву ініціативу і відвідали музеї Лювов. Наприклад, студенти  групи ДШС-11 (керівник групи Івах Р.С. та ШКМ-41 (керівник групи Караманов О.В.) відвідали музеї природничого спрямування.

  Сенич Галина, завідувач лабораторії