Відбувся круглий стіл ” Минуле, сьогодення і майбутнє дошкілля Львівщини”

28.09.2022 | 21:42
     7 вересня 2022 року у ВСП ” Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка” відбувся круглий стіл ” Минуле, сьогодення і майбутнє дошкілля Львівщини”. На ці вересневі дні випадає професійне свято усіх, хто віддає серце найменшим – День Дошкілля.
      Для участі у заході були запрошені: Любов ЗЕЛЕНКО, головний спеціаліст з питань дошкільної освіти відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації; Олександра БІЛАН, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Мар’яна ЯЦУН, вихователь – методист ЗДО “Барвінок”; Юлія ЛЕМЧИК, директор ЗДО “Пізнайко”; викладачі та студенти Коледжу.
     З вітальним словом до присутніх звернулася Оксана СУРМАЧ, в.о директора ВСП Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка і привітала з Всеукраїнським днем дошкілля.
Учасники круглого столу обговорили актуальні питання тих змін, які відбуваються в період реформування дошкільної освіти в Україні і Львівській області зокрема. Олександра БІЛАН познайомила присутніх з новою редакцією програми розвитку дитини дошкільного віку “Українське дошкілля” і наголосила на компетентністний підхід до реалізації завдань програми. Мар’яна ЯЦУН, Юлія ЛЕМЧИК, як дошкільники-практики розповіли, як у своїх закладах втілюють завдання Базового компонента дошкільної освіти і, як працюють в сучасних умовах воєнного стану.
          Любов ЗЕЛЕНКО у презентації зробила аналіз і навела статистичні дані про ЗДО Львівщини і їх роботу в даний час, а також окреслила плани на майбутній розвиток мережі ЗДО у Львівській області.
           В обговоренні актуальних питань дошкілля взяли участь викладачі циклової комісії фахових дисциплін дошкільної освіти.
           Від професіоналізму, терпіння і мудрості вихователів, уваги до дошкільного і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є – наше майбутнє і наша надія. Тож зробімо дитинство їхнє неповторним, веселим, жвавим, радісним, дзвінким.
           Дошкілля – наше майбуття і праця наша не пропаде марно.
                                                                                                    МАр’яна НЕСТЕР, викладач ЦК фахових дисциплін дошкільної освіти