Відбулася онлайн-зустріч студентів групи ДШВ-12 з Анастасією Скаковською, завідувачем психологічної служби ЛНУ ім.І.Франка на тему «Емоції під час війни»

07.05.2022 | 08:49

Актуальна тема виховної години для студентів групи ДШВ-12: «Емоційний стан під час війни. Як підтримувати себе та інших?»

05 травня 2022 р. відбулася онлайн-зустріч студентів групи ДШВ-12 ВСП «Педагогічний фаховий коледж ЛНУ ім. Івана Франка» з Анастасією Скаковською, завідувачем психологічної служби ЛНУ ім.І.Франка, психологом, арт-терапевтом, психотерапевткою з напрямів дитячо-юнацької психотерапії на тему «Емоції під час війни». Під час онлайн-зустрічі студенти дізналися багато важливої інформації про природу стресу і його травматичний вплив на наше життя, особливо під час війни; поради про підтримку свого фізичного і ментального здоров’я, як долати тривожність. Відкриттям для дівчат стали поради з ряду «Чого робити не можна», у якому є багато звичних для нас, нашого соціуму, фраз, речень, що заперечують горе,  чого робити не можна, щоб не знецінити переживання людини. Під час психологічних вправ ми шукали внутрішні ресурси і відновлювали мотивацію до навчання, ділилися думками про пережиті моменти, стани з 24 лютого. Цінним досвідом були вправи, які актуалізують турботу про себе та активізують увагу до звичних справ, що є важливим чинником стабілізації людської психіки у стані стресу від війни.

Глибоку, цікаву зустріч з психологинею студенти завершили з оптимістичним переконанням, що повинні і хочуть  вчитися старанніше, аніж в мирний час, бо тримаємо ОСВІТНІЙ ФРОНТ. Тому тримаймо стрій ! Слава Україні!

Студенти групи ДШВ-12 і керівник академгрупи , Ланцута З.Я., щиро вдячні Анастасії Скаковській за значущу для нас зустріч, сподіваємось на подальшу співпрацю.