“Великдень всіх нас на гостини просить”

17.04.2018 | 12:14

Великдень всіх нас на гостини просить,

Малює сонце полотно небес,

І писанку, як усмішку, підносить:

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!»

11 квітня студенти та викладачі Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка відзначили Воскресіння Христове Великодніми забавами у Шевченківському гаю. До свята приєдналися викладачі та студенти факультету педагогічної освіти.

З привітальним словом до всіх присутніх звернулась директор коледжу, кандидат історичних наук, доцент Сурмач О.І. Бажаючи усім здоров’я, наснаги, злагоди і миру, Оксана Іванівна наголосила на тому, що наш святий обов язок  – зберігати і плекати наші звичаї і традиції.

Ведучі свята, студенти групи  ДШВ-11 Гладка Наталя та Левицька Настя розповіли як колись відзначали Великдень на Україні, зокрема, у її  західних областях і якого значення надавалось веснянкам та гаївкам.  Натхненно прозвучали вірші про Великдень та Великодні забави у виконанні Агеєнко Діани, Вілюри Ірини та  Дацко Христини, студентів групи  ДШВ-11. Справжньою прикрасою свята став  весняний хоровод у виконанні студентів групи ДШВ-22.

   Великодні забави принесли добрий настрій, радість і натхнення всім учасникам дійства, які в кінці свята злилися у єдиний струмок, возвеличуючи весну, молодість і Воскресіння Христове!

                                                Організатори дійства , викладачі  Каспрук І.М., Сенич Г.Б.

Більше фото: https://www.facebook.com/groups/869944306398718/