Вечір поезії «Під зорею Франкового слова»

20.10.2016 | 10:11

 

Від карпатських стрімких перевалів 

Аж до львівських хвилястих висот 

Землю краєм Франковим назвали –

Це наймення надав їй народ.

 

17 жовтня  2016 р. у Музеї Коледжу  відбувся поетичний вечір «Під зорею Франкового слова», присвячений пам’яті Івана Франка.

У літературному заході взяли участь студенти першого курсу спеціальності «Соціальна робота» та другого курсу спеціальності «Початкова освіта», які  демонстрували свої виконавські здібності, декламуючи  українською та англійською мовами шедеври поетичної спадщини Івана Франка. Понад 20 віршів пролунало з уст молодих людей. Звучали поетичні тексти різного характеру – від творів для дітей до патріотичної, філософської та інтимної лірики.  

Поезія Івана Франка – це воістину пісня, народжена у глибинах його пристрасної і щедрої душі. Іван Франко був переповнений піснями – народними і власними, вони були його єством, любов’ю, турботою, багатством і зброєю. Тому особливу увагу студенти приділили тим поетичним творам, які стали піснями.

Творчість Івана Франка – це і стогін люду у панському ярмі, і заклик лупати скалу, боротись, перемагать і жить. Це гомін волі і голос Мойсея, якого чекають мільйони.

Франко жив і творив, випереджаючи час. Велика філософія життя, розгорнена у його творах, до кінця ще незбагненна. Як актуально і сьогодні звучать слова Каменяра! Як не вистачає нам Великого Мойсея!

Ми називаємо його Каменярем, який проклав рідному народові шлях у краще майбутнє. Ми називаємо його титаном праці, що високо підніс українське слово. І гордимося тим, що живемо у краю Великого Каменяра.

Циклова комісія викладачів

 української мови, методики навчання,

дитячої літератури та діловодства.

Циклова комісія викладачів іноземної

мови