Участь викладачів Коледжу у роботі першого обласного дидактико-педагогічного форуму ” Формування педагога нового покоління: новий професійний стандарт вчителя”

12.10.2021 | 21:06

6 – 7  жовтня у Львові відбувся  перший обласний дидактико-педагогічний форум  «Формування педагога нового покоління: новий професійний стандарт вчителя». Основна мета заходу – обмін досвідом та вироблення політики у сфері підготовки педагогічних працівників нової генерації.

Форум освітян розпочався презентацією «Стратегії розвитку освіти Львівщини на період до 2027 року» та основних досягнень галузі у 2021 році.

Привітали присутніх заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та голова депутатської комісії з питань освіти науки та інновацій Іванна Герус.

«Крім реформи освіти, ще й пандемія суттєво впливає на формат роботи вчителів. Тому обмін досвідом, гострі обговорення, зустрічі в професійному колі допоможуть  сформувати образ сучасного, диджиталізованого педагога. Вчителя, який оперативно реагує на зміни. Особисто я за те, щоб навчання відбувалося в закладах освіти, у живому спілкуванні дітей з наставниками. Адже вчитель завжди має особливий авторитет та повагу серед учнів. Вчитель – це завжди приклад для учнів» – сказав Юрій Холод.

Він висловив сподівання, що захід на якому зібралося багато викладачів  з різних районів та областей дасть хороший старт для напрацювання нових педагогічних практик.

Під час панельних дискусій обговорювали нові стандарти роботи вчителя,  інноваційні методики у закладах педагогічної освіти, формування професійної культури вчителя, реформування післядипломної педагогічної освіти.

Іванна Герус також привітала педагогів з нещодавнім професійним святом та побажала, щоб форум пройшов вдало і сприяв особистісному та професійному розвитку учасників.

«Нам, депутатам обласної ради важливо від вас почути, що треба змінити, зробити. А ми разом з департаментом освіти будемо все робити для того, аби вам було комфортно і результативно працювати», – доповнила депутатка.

Захід відвідали гості з Харківської області – Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, державної установи «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук  України», Харківської гімназії №169.

В рамках дидактико-педагогічного форуму відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти й науки Львівської облдержадміністрації та НДІ експериментальної дидактики Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

Ректор Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Юрій Бойчук зауважив, що тепер найбільше за останні 30 років держава звернула увагу на освіту та на вчителя.

«24 червня у Харкові відбувся Всеукраїнський освітній форум, під час якого  презентували модель національного освітнього технопарку з підвищення якості освіти. Запровадження цієї моделі стане реформою, яка сприятиме прогресу і розвитку професії вчителя», – зазначив Юрій Бойчук та назвав перспективною  освітню стратегію Львівщини та побажав, щоб її вдалося реалізувати з високими результатами.

У рамках заходу викладачі Коледжу провели такі майстер- класи:

Ефективний урок – секрети та можливості  Діана Галата, Галина Подановська, викладачі фахових дисциплін початкової освіти;

Впровадження нетрадиційних художніх технік в освітню галузь «Мистецтво» Нової української школи Олена Кірсанова, викладач образотворчого мистецтва з методикою навчання, Тетяна Васильків, викладач методики трудового навчання з практикумом.

Михайлишин Р.Р. взяла участь у панельній дискусії “Освітнє середовище: ціннісно-смисловий вимір педагогічної освіти, формування високої професійної культури і майстерності вчителя”.

Дякуємо організаторам та  всім учасникам Форуму за позитивну, творчу атмосферу та цікаві  заходи!

За матеріалами ЛОДА.

 Сенич Галина, завідувач лабораторії