Участь в урочистостях  з нагоди 155-ої річниці від дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

11.03.2020 | 11:06

10 березня 2020 року  студенти та викладачі Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка взяли участь в урочистостях  з нагоди 155-ої річниці від дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

«Цей захід став для львів’ян уже традиційним і символічним. Участь в урочистості взяли представники громадських організацій, міської влади, духовенства, всі охочі містяни й гості Львова», – кажуть в міськраді Львова.

         Нагадаємо, створення українського гімну бере початок з осені 1862 року, коли етнограф, фольклорист та поет Павло Чубинський написав вірш “Ще не вмерла Україна”, який поклав на музику отець Михайло Вербицький. Публічне виконання пісні відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі — під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту. Статус Державного Гімну Незалежної України вірш Чубинського, покладений на музику Вербицького, отримав 15 січня 1992 року.

Під час заходу представники академічної спільноти Університету разом із громадськістю, міською владою, духовенством та всіма охочими містянами та гостями Львова спільно виконали Гімн України.

За матеріалами прес-центру ЛНУ ім. І.Франка та  LMN