Участь у загальнонаціональних заходах з нагоди Дня єднання

18.02.2022 | 20:28
Університет долучився до загальнонаціональних заходів з нагоди Дня єднання

16 лютого 2022 року академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка долучилася до загальнонаціональних заходів з нагоди Дня єднання.

Так, на площі перед головним корпусом представники адміністрації, студенти, працівники та керівники громадських організацій Університету спільно виконали Державний Гімн України.

Акцентуючи на символічності відзначення Дня єднання у непростий для держави час, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар зазначив: «Перед загрозою, яка є над Україною упродовж останніх місяців, в умовах гібридної війни, весь український народ залишається єдиним. Ми разом. Дивлячись на прапор, що майорить на будівлі Університету, ми пригадуємо сумні події, пригадуємо Героїв, у тому числі й наших студентів, працівників, випускників, які віддали свої життя за те, щоб Україна була єдиною. Єдність у наших серцях і нас не залякати».

Відповідно до Указу Президента України № 53/2022, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання. У цей день по всій території України відбуваються урочистості та відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

 

інформація  пресцентру Університету:  https://lnu.edu.ua/universytet-doluchyvsia-do-zahalnonatsionalnykh-zakhodiv-z-nahody-dnia-iednannia/