Участь викладачів у Міжнародній конференції «Нові напрями в Інтернаціоналізації освітнього процесу»

11.12.2023 | 14:34

Сулим Ольга Іванівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ВСП «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка», взяла участь у Міжнародній конференції «Нові напрями в Інтернаціоналізації освітнього процесу», що відбулася з 21.11 по 26.11.23 р. у Віденському педагогічному інституті (Австрія), де звучала тема інтеграції студенів та викладачів у навчальний процес в педагогічних закладах різних країн.

На увагу заслуговує те, що безпосередньо у Віденському педагогічному інституті функціонує ціла система освіти у форматі діючої школи, розпочинаючи з дошкільної і завершуючи повним циклом базової освіти.

Така структура Інституту та формат навчального процесу дає можливість студентам безпосередньо після лекційних та теоретичних занять втілювати набуті знання на практиці під керівництвом учителів/асистентів та викладачів.

Основне завдання практикантів – спостереження, сприймання та аналіз занять, а також отримання власного досвіду викладання з огляду на педагогічну та фахову перспективи. Студенти вдосконалюють навики презентації навчальних матеріалів, проводять актуальні дискусії щодо системи освіти Австрії, обговорюють успішність та заохочення до навчання, презентують різні форми оціювання знань учнів.

Студенти ознайомлюються з різними типами шкіл з поглибленим вивчення окремих дисциплін та сучасними викликами в педагогічній системі Австрії.

                                                                                                  Соболевська О.Б., голова ЦК фахових дисциплін початкової освіти