Участь у конференції-круглому столі «Молодіжний мовленнєвий простір: сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку»

25.02.2019 | 15:48

У Міжнародний день рідної мови в стінах Львівського автомобільно-дорожнього коледжу НУ “Львівська політехніка” відбулася науково-пошукова студентська конференція – круглий стіл: «Молодіжний мовленнєвий простір: сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку», основною метою якого було привернути увагу молоді до української мови, її сучасного стану та популяризації.
З вітальним словом до учасників конференції звернулася гостя – мовознавець, професор кафедри загального мовознавства Львівського національного університету  ім.І.Франка – п. Галина Мацюк, яка високо оцінила активну громадську позицію наших вихованців щодо української мови, її вживання, наголосила, що кожен мусить гідно творити дійсність, а також побажала усім присутнім любові до пізнання та рідної мови.
Цікавими та змістовними були виступи студентів про мову як основу національної єдності, літературну та «живу», запозичення та кальки, експресивність та культуру мовлення, інтернет-спілкування тощо. У формі полілогу разом шукали відповіді на питання, як не втратити самобутності рідної мови у сучасних реаліях, зробити українську модною.
Педагогічний коледж гідно представила Марта Байцар, студентка групи ДШВ-22, яка  виступила із доповіддю «Популяризація української мови серед молоді»

                                                                                                       Деміхова С.В., викладач української мови та літератури