“Театр в бібліотеці”, або поетичні баталії на театральному ґрунті

26.03.2018 | 17:44

 

У вівторок, 20 березня 2018 року, в читальному залі Львівської обласної бібліотеки для юнацтва (Бібліотека на Ринку – площа Ринок, 9) в рамках проекту «Театр в бібліотеці» відбулася зустріч з Олександрою Гуменецькою та Євгеном Федорченком.

На початку творчої зустрічі автор проекту, Людмила Пуляєва-Чижович розповіла чому саме ці чудові актори стали гостями бібліотеки саме в цей день і заінтригувала приємною несподіванкою на завершення.

“Ви знаєте що березень дуже багатий на всілякі святкуванні. Кожного дня у нас як не день поцілунків, то кажуть що сьогодні день щастя. А завтра в нас День поезії. Євген Іванович Федорченко, крім того що він прекрасний актор, він ще й чудовий поет. За тиждень, 27 березня буде Міжнародний день театру, і ми сьогодні будемо багато говорити про театр. Але, оскільки у нас завтра День поезії, то розпочнемо ми нашу зустріч з пані Лесі Гуменецької, народної артистки України, в творчому доробку якої вже майже 150 ролей і цікавих проектів”, – сказала зокрема  пані Людмила.

У виконанні Лесі Гуменецької прозвучали вірші Костянтина Мордатенка (поета з Білої Церкви) і звучали дуже емоційно. Гості зустрічі також дізналися багато цікавого з творчої біографії народної артистки і  її професійного становлення.
Людмила Пуляєва-Чижович, Леся Гуменецька та Євген Федорченко на зустрічі з читачами в рамках проекту «Театр в бібліотеці»
Людмила Пуляєва-Чижович, Леся Гуменецька та Євген Федорченко на зустрічі з читачами в рамках проекту «Театр в бібліотеці»

“До театру мені хотілося від самого початку від найменших років. В школі це були всілякі ранки та театральні дійства. Але так сталося що батьки наполягли на тому щоб я поступала до педінституту. Туди я не поступила і богу дякувати”, – жартувала актриса.

Книжка Євгена Федорченка “Я так думаю”

Людмила Пуляєва-Чижович майстерно випитувала в гості всілякі мистецькі секрети і  постійно підігрівала інтерес публіки несподіваними запитаннями. Тим часом Євген Федорченко чемно сидів і чекав своєї черги полонити увагу відвідувачів веселими гуморесками та кумедними історіями.

Євген Федорченко на зустрічі з читачами в рамках проекту «Театр в бібліотеці»
Євген Федорченко на зустрічі з читачами в рамках проекту «Театр в бібліотеці»

“Я вчився в Самбірському культ-училищі на диригентському факультеті і читав на телебаченні гумор. І там я настільки сподобався що вони сказали мені:”Знаєш що, Євгене, а чого б тобі не поїхати в театральний інститут в Києві?””. Я собі так подумав:”А дійсно, чому б ні?”. Поїхав і скажу вам відверто, відразу пройшов”, – розпочав свою історію пан Євген.

Читачі на творчій зустрічі з Лесею Гуменецької та Євгеном Федорченком в рамках проекту «Театр в бібліотеці»
Читачі на творчій зустрічі з Лесею Гуменецької та Євгеном Федорченком в рамках проекту «Театр в бібліотеці»

Отож, глядачі мали можливість зануритися в шалений світ нестримного шаленого  гумору, гострої сатири і феноменального артистизму народного артиста України Євгена Федорченка.

Завершальним акордом творчої зустрічі авторів з відвідувачами бібліотеки стали вибрані сцени з вистави “Ромео і Джульєтта в кінці листопада” у виконанні Лесі Гуменецької та Євгена Федорченка.

І вже після офіційного завершення зустрічі, артисти змушені були влаштувати автограф та фотосесію для своїх шанувальників, серед яких були і студенти Педагогічного коледжу ЛНУ імені Івана Франка  спеціальності “Початкова освіта”(ШКВ-11).

Дякуємо організаторам та акторам за чудову зустріч!

За матеріалами бібліотеки

“Театр в бібліотеці”, або поетичні баталії на театральному ґрунті (відео)

 

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ