Студенти спеціальності Соціальна робота познайомилися з діяльністю Центру соціальної підтримки осіб з числа дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб

20.05.2023 | 21:31

Студенти спеціальності Соціальна робота познайомилися з діяльністю Центру соціальної підтримки осіб з числа дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб ( далі – Центр соціальної підтримки ) -заклад соціального захисту, який здійснює надання соціальних послуг особам з числа дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщеним особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, та особам, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі ( далі -постраждалі особи ), разом -отримувачі соціальних послуг. Метою діяльності Центру соціальної підтримки є забезпечення прав осіб з числа дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, постраждалих осіб на захист і допомогу з боку Львівської міської територіальної громади, запобігання безпритульності. Основними завданнями Центру соціальної підтримки є: забезпечення та надання особам з числа дітей -сиріт, ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах, та постраждалим особам комплексу соціальних послуг під час тимчасово го перебування у Центрі соціальної підтримки; сприяння соціальній інтеграції та реінтеграції осіб з числа дітей -сиріт і ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах; соціальна підтримка осіб з числа дітей -сиріт і ВПО та постраждалих осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У Центрі соціальної підтримки надаються наступні соціальні послуги: надання притулку; екстрене ( кризове ) втручання; консультування; інформування; консультативний кризовий телефон; соціальна інтеграція та реінтеграція. На отримання соціальних послуг в Центрі соціальної підтримки мають право наступні категорії осіб: особи з числа дітей -сиріт; внутрішньо переміщені особи; особи, постраждалі від домашнього насильства та насильства за ознакою статі ( далі -постраждалі особи ). До складу Центру соціальної підтримки входять такі структурні підрозділи: відділ допомоги особам з числа дітей -сиріт і ВПО; відділ допомоги постраждалим особам; тренінговий відділ; відділ комунікації та психологічної підтримки. Категорії працівників соціальної сфери, які здійснюють свою діяльність: провідний фахівець з соціальної роботи; соціальний працівник першої категорії; соціальний працівник другої категорії; соціальний працівник.

Студенти спеціальності Соціальна робота Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка щиро вдячні за змістовну лекцію Неля Бєляєва.

Марія Верхоляк, керівник підгрупи практикантів