Студенти спеціальності Соціальна робота познайомилися з діяльністю Центру соціальної підтримки дітей при ліцеї ” Просвіта ” Львівської міської ради

21.05.2023 | 07:25

Студенти спеціальності Соціальна робота Педагогічний фаховий коледж ЛНУ ім. Івана Франка познайомилися з діяльністю Центру соціальної підтримки дітей при ліцеї ” Просвіта ” Львівської міської ради. Центр підтримки дітей при ліцеї “Просвіта”Львівської міської ради -структурний підрозділ з цілодобовим перебуванням для дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей -сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування , осіб з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Центр є структурним підрозділом ліцею ” Просвіта “. Основними завданнями Центру є: надання дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям, які залишились без батьківського піклування, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, комплексу соціальних послуг в умовах стаціонарного перебування; утримання та виховання дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей -сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в умовах, наближених до сімейних; сприяння соціальній інтеграції та реінтеграції дітей; влаштуванню дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання; соціальній адаптації, інтеграції та реінтеграції дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у суспільство; своєчасному наданню медичної допомоги та у разі потреби направленню на стаціонарне лікування. Для дітей зі складними життєвими обставинами надаються такі послуги: надання тимчасового притулку дітям; соціально-психологічна реабілітація дітей; соціальна адаптація дітей у суспільство; соціальна профілактика; робота з батьками дітей або особами, які їх замінюють, які перебувають у Центрі, спрямована на повернення дитини до сім’ї.

Студенти спеціальності Соціальна робота Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка щиро вдячні за змістовну лекцію соціальному педагогу Богдана Рижук.

Марія Верхоляк, викладач