Студентський уряд Університету влаштував масштабне знайомство з абітурієнтами

19.07.2023 | 17:37

18 липня 2023 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч представників студентського самоврядування Університету з майбутніми абітурієнтами «LNU MEET ABIT». У масштабній події взяли участь понад 160 вступників, які окрім загального знайомства зі структурою Університету, мали унікальну можливість дізнатися усе перспективи, які відкриває для молоді навчання у Львівському університеті, та про Студентський уряд ЛНУ ім. Івана Франка і його діяльність. Прикметно, що серед абітурієнтів, які відвідали захід, були представники не лише Львівщини, а й Івано-Франківщини, Тернопільщини, Вінниччини, Рівненщини, Донеччини, Харківщини, Херсонщини та інших регіонів України.

Абітурієнтів у Львівському університеті привітав Ректор, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник. Передусім Ректор звернувся до батьків абітурієнтів, які також долучилися до заходу: «Ви маєте усі підстави гордитися своїми дітьми. Адже вчитися завжди непросто, а надто – в час війни. Ми усі дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, бо саме завдяки їхній жертовності і героїзму ми можемо здійснювати освітній процес».

«Львівський університет – це 19 факультетів, Педагогічний фаховий коледж, 146 кафедр, 7 (а це найбільше в Україні) наукових об’єктів, які мають статус національного надбання, 6 музеїв. Разом з тим Університет – це структура, яка дає можливість молодій людині реалізувати свій творчий потенціал за межами освітнього процесу – тут функціонують 7 мистецьких колективів, які дозволяють розкрити свої творчі таланти. Окрім того, в Університеті працює спортивний комплекс, на базі якого Ви зможете удосконалити свої спортивні здібності», – констатував Володимир Петрович, додавши, що цьогоріч в ЛНУ ім. Івана Франка навчається близько 25 тисяч студентів.

«Реалізовуючи ідею Університету як науково-освітньої установи ми прагнемо розвивати кадровий потенціал науково-педагогічного персоналу молодими особистостями. Зважаючи на виклики часу, ми відкриваємо нові освітні програми зі сучасним науково-педагогічним змістом. Це, зокрема, «Квантові комп’ютери та квантове програмування» та інші», –  зазначив Ректор.

Володимир Петрович підкреслив і те, що Університет зацікавлений у тому, щоб присутні у залі абітурієнти вже незабаром стали студентами Львівського університету, адже без студента не буде й Університету. «Дуже хотів би, щоб під час зарахування Ви відчули, що Львівський університет – це та атмосфера, де кожен має своє особливе місце й свою унікальну місію. Ми відчуваємо потребу здійснювати таку підготовку здобувачів вищої освіти, яка б відповідала проблемами і запитам сучасного світу. Перед нами велике завдання – не лише зберегти науковий потенціал Університету, зберегти студента, а й думати про те, якою буде Україна після війни», – акцентував Ректор.

До молодших колег звернулася й очільниця Студентського уряду Університету Анжеліка Кульчицька, яка розповіла про діяльність та основні функції студентського самоврядування у Львівському університеті. У її виступі йшлося, зокрема, про представлення на усіх рівнях інтересів студентів, організацію заходів, благодійну та волонтерську діяльність, а також про структуру студентського самоврядування і команду Студентського уряду.

«На факультетах Вас чекають справді цікаві заходи, оскільки навчання – це не лише пари, не лише сесія, а й класні спогади. Ви маєте можливість долучатися до різноманітних ініціатив, аби почерпнути максимум від студентського життя», – наголосила студентська лідерка.

Окрему увагу Анжеліка присвятила тим заходам, які Студентський уряд проводить для майбутніх абітурієнтів. Це, зокрема, профорієнтаційна ініціатива «UniWeek», до якої долучилися близько 300 одинадцятикласників Львівщини, та одноденна Школа лідерства для активних учнів Львівської області, яка цьогоріч об’єднала понад 100 учасників.

У виступі Анжеліки Кульчицької йшлося також про спортивну й мистецьку діяльність в Університеті, благодійні, громадські й волонтерські проєкти, які реалізовують студенти ЛНУ ім. Івана Франка.

Надалі з абітурієнтами поспілкувалися голови студентських рад факультетів Львівського університету та Педагогічного фахового коледжу, які розповіли майбутнім вступникам про особливості навчання в Університеті, пріоритети його розвитку, організацію дозвілля та цікаві студентські проєкти. Педагогічний фаховий коледж представила в.о.голови профбюро Коледжу Чавс Мар’яна.