Стежками Андрея Шептицького

06.03.2018 | 14:49

4 березня 2018 року викладачі Педагогічного коледжу відвідали Яворівщину.  У селі Прилбичі- церкву-музей митрополита Андрея Шептицького, родинну усипальницю та місця де колись знаходилась садиба.

Прилбичі  протягом кількох століть були родовим маєтком роду Шептицьких і дали Україні та світу дві величні постаті – Митрополита Андрея Шептицького і його брата, священномученика Климентія Шептицького. І хоч протягом ХХ ст. безбожна радянська система намагалася стерти в Прилбичах найменший слід Шептицьких, село продовжує дихати духом цієї унікальної родини, кожен член якої став неповторною сторінкою історії нашого народу і нашої Церкви. Відвідання Прилбич залишає незабутнє відчуття особистого знайомства з Шептицькими, занурення в атмосферу їхнього життя, пізнання його щасливих і трагічних сторінок.
У селі Старичі учасники екскурсії  мали змогу оглянути школу та взяти участь у майстер-класі з розпису яворівської іграшки.
Особливо цікавою була мандрівка  завдяки зустрічам. І у Прилбичах, і у Старичах священиками були проведені надзвичайно пізнавальні і насичені екскурсії, у музеї Андрея Шептицького учасникам поїздки розповіли про його життя, а ще у Прилбичах нас зустріла студентка Коледжу Луньо Вероніка, а у Старичах – директор школи,майстриня, випускниця Львівського педучилища №1 – Косик Наталія.
Дякуємо організаторам екскурсії, директору та працівникам Старицької школи, всім, хто долучився до проведення, за змістовно і цікаво проведений час!

    Сенич Г.Б., завідувач лабораторії

                                                                                                                                 Фото Сірант Н.П.