Ректор Володимир Мельник зустрівся зі студентами Університету

26.11.2022 | 20:36

 

23 листопада 2022 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник зустрівся зі студентами ЛНУ ім. Івана Франка. Упродовж заходу Ректор вручив їм пам’ятні грамоти за успіхи у навчанні та активну громадську діяльність.

«Під час студентських років кожен із Вас намагається якомога активніше долучитися до усіх подій і заходів, волонтерських і благодійних ініціатив, які постійно відбуваються на факультетах, у коледжах та відокремлених структурних підрозділах Університету. І щоразу головними ініціаторами проведення таких заходів є Ви, студенти, адже Вам небайдужа доля нашої країни. Тож сьогодні продовжуємо добру традицію ‒ відзначення найактивніших представників студентської спільноти. Це ‒ той момент, коли важливо зустрітися та подякувати одне одному за щоденну роботу і отримати пам’ятні відзнаки, які нагадуватимуть про активні студентські роки», ‒ зазначив голова Первинної профспілкової організації студентів Університету Микола Спересенко.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Ректор Університету, професор Володимир Мельник. «Наша зустріч – це результат непересічної діяльності молодої людини в Університеті. Це те, як ми працюємо над собою і своїм інтелектом ‒ разом творимо талановиту, різносторонньо розвинену особистість, яка ставить ціль і підшуковуємо засоби задля досягнення своєї мети. У щоденній кропіткій праці над собою важливо сформувати такі риси як наполегливість, переборність, обмеження тощо. Це ‒ основні кроки до наближення поставленої мети, яка є тому високою, що знаходиться за горизонтом», –  зазначив Ректор.

Звертаючись до студентів, Володимир Петрович також наголосив, що у непростий для країни час, важливо й надалі бачити одне одного, підтримувати, чути, розуміти і конструктивно критикувати. «Важливо відчувати і працювати над тим, аби стати різнонаповненою інтелектом та переживаннями особистістю, яка усвідомлює себе, утверджує український університет і разом зі всіма працює на перемогу нашої держави», ‒ висловив переконання Володимир Мельник.

У вітальному слові Ректор також зауважив, що лише завдяки титанічній щоденній роботі українських воїнів, у нас є унікальна можливість проводити різні заходи, навчатися і жити у вільній країні.

«Я висловлюю захоплення і слова щирої вдячності нашим Збройним силам ‒ безстрашним воїнам ‒ хлопцям і дівчатам, які сьогодні там, а ми ‒ тут. І цей факт накладає на нас зобов’язання завжди діяти по совісті», ‒ наголосив Володимир Петрович.

Розмірковуючи про важливість моралі і повчальних настанов для молодої людини, Ректор провів паралелі між ключовими тезами видатних класиків української філософської думки та всесвітньо відомих мислителів, зазначивши, що «надзвичайно важливо мати філософів-інтелектуалів такого масштабу в історії людства». За словами Ректора, їхні тези надзвичайно актуальні сьогодні, адже «мислителі не лише декларували повчання, але і жили за такими принципами».

Звертаючись до студентів, Володимир Петрович також висловив свої міркування про сутність добра і зла у сучасному світі. Ректор наголосив: «Зло у доброму суспільстві ‒ ділиться, а добро ‒ множиться. Добро однієї людини множиться на добрі вчинки інших. А відтак хотілося б, щоб Ви ‒ молоді люди, перед якими велике, повне діянь майбутнє, діяли по совісті на користь Правді і Україні. Я хотів би, щоби кожен по правді виконував свої зобов’язання тут і тепер, кожен на своєму місці, на своєму фронті», ‒ зазначив Володимир Мельник.

Також, звертаючись до студентів, Ректор коротко проаналізував основні тези «розумної» поведінки, опираючись на філософські твердження видатного єврейського історика Йосифа Флавія.

Урочистим завершенням заходу стало вручення грамот найактивнішим студентам Львівського університету.

А відтак, за відмінне навчання, успіхи в науковій роботі та активну участь у громадському житті Університету грамоти від Ректора Університету Володимира Мельника отримали:

  • Батієвська Юлія Віталіївна – студентка 2 курсу Відокремленого структурного підрозділу «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка».

 

За активну участь у громадському житті Університету грамоти від Ректора Володимира Мельника отримали студенти:

 

  • Тишкун Софія Русланівна – студентка 2 курсу Відокремленого структурного підрозділу «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка».

Пресцентр Університету