Професія соціального педагога і соціального працівника – покликання душі

09.11.2018 | 10:15

07 листопада 2018 року у Педагогічному коледжі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся виховний тематичний захід «Професія соціального педагога  і  соціального працівника – покликання душі», присвячений Дню працівника соціальної сфери.

Відкрила захід Романа  Романівна Михайлишин, голова циклової комісії викладачів педагогіки та психології, яка звернула увагу на те, що у кожній державі,як і в житті кожної людини, є такі періоди, коли їй потрібна допомога іншої людини, групи людей, цілого суспільства. І в цій ситуації особливу роль можуть відіграти як соціальні інституту, так і окремі спеціалісти, серед яких соціальний педагог і соціальний працівник посідають особливе місце. Суспільна потреба у таких фахівцях, як відзначають науковці, вкрай необхідна.

Водночас ми добре усвідомлюємо, що лише професійно компетентний спеціаліст може вирішувати ті складні, суперечливі і болючі проблеми, які назріли у нашій державі.

 Марія Романівна Верхоляк,  викладач  теорії та історії соціального виховання разом зі студентами першого курсу спеціальності «Соціальна  робота» на основі фахових дисциплін розкрила теорію та історію соціального виховання, етику соціально-педагогічної роботи, ознайомила з документами та  положеннями у сфері соціальної роботи.

Студентка Ольга Сташинська прочитала вірш С. Плекана, присвячений професії соціального працівника:

Робота відкриває нам проблеми

Та негаразди нашого життя:

Насильство, бездомність, сльози та нерви,

Погане минуле та брак співчуття.

Мов на узбіччі занедбані люди,

Хто по своїй, по чужій десь вині,

Душевні образи, наповнені бруду.

«Чи буде інакше?..» – питання одні…

Жевріє ще в когось трішки надія –

Ми допоможемо сили знайти,

Когось полонило повне зневір’я –

Пораду дамо як і це перейти.

Праця з людьми, що зайшли у безвихідь,

Щоб не ламались по вітру ці квіти –

У цьому робота, терпкий це наш путь.

 Наталія Олегівна Тибура, начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  презентувала матеріали  діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Львівської області.

На завершення студенти виконали пісню «Десь по світу».

Романа Михайлишин, методист навчально-методичного кабінету,

голова циклової комісії викладачів  педагогіки та психології