Педагогові, який покликаний творити Людину

08.10.2018 | 15:53

У солодких росах ранок прокидається,

І краса, і велич — це моя земля.

Я не забуваю рідний свій поріг,

Бо лише сюди ведуть усі дороги,

Тут моє коріння і душа моя.

Такими теплими словами   розпочався літературно-музичний вечір  у Педагогічному коледжі, який відбувся 4 жовтня 2018 р. у глядацькій залі  Центру культури та дозвілля  Львівського національного університету імені Івана Франка.

Осінь багата  не лише   врожаєм полів та садів,  різноманіттям барв, а й періодом педагогічних свят. День дошкілля уже традиційно в Україні відзначається наприкінці вересня,  Міжнародний день соціального педагога — 2 жовтня, а  у першу неділю жовтня відзначаємо День освітянина. У Педагогічному коледжі, як  і у святковому концерті до Дня працівника освіти, поєднались усі ці спеціальності, адже це свято не тільки  вчителів, а усіх, хто глибоко шанує та поважає працю педагога, вихователя, наставника підростаючого покоління.

У народі кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор — у створених ним скульптурах, а педагог — у думках і справах своїх учнів. Тому кожна людина з почуттям вдячності згадує свою альма-матер, своїх духовних батьків — педагогів  упродовж усього свого життя.  Мудрий, самовідданий, терплячий, лагідний і суворий — це педагог!

З вітальним словом до колег і студентів  звернулась заступник директора  Педагогічного коледжу з навчально-виховної роботи  Сулим Ольга Іванівна.

Музичне слово про вчителя подарували присутнім студенти спеціальностей:  дошкільної освіти Стебелко Ольга та Боднар Любов, початкової освіти — Калачник Соломія та Дусан Ігор, соціальної роботи — Попівняк Юлія та Котлінська Лідія.

Викладачі і студенти  поринули у світ дитинства завдяки   вокально- танцювальній  композиції у виконанні гостей свята — вихованців НВК № №1,2,3 під керівництвом Тивонюка Михайла Миколайовича.

Зворушливим подарунком для присутніх стали  авторські поезії      Василини Особи, студентки спеціальності дошкільна освіта, Вікторії Михальчук, спеціальність соціальна робота та Мар’яни Пирч,  випускниці Коледжу.  Натхненно і щиро прозвучав вірш «Любіть дітей» у виконанні Ірини Велюри.

 

Студенти перших курсів власноруч підготували для  педагогів символічні подарунки з вітальними словами.

«Ми  щиро дякуємо Вам за любов до професії, бо вона передається у спадок й нам.

Ми вдячні Вам за тепло серця, бо воно зігріває й наше.

Ми прислухаємось до Ваших порад, бо вони допомагають нам бути розважливими.

Ми цінуємо те, що вірите в нас, бо віра Ваша робить нас сильними.

Ми плекаємо в собі все, що Ви зростили в нас.»

Святковий  настрій  дарували  учасникам заходу  ведучі свята Анна Щедрова та Михальчук Вікторія, студентки групи ДШС-21, технічний супровід забезпечив Владислав  Кондратовець.

Символічним завершальним  акордом вечора стало  попурі на теми українських пісень у виконанні Юлії Попівняк, яке підтримав увесь зал.

                                 Каспрук Ірина, викладач методики музичного виховання,

Сенич Галина,завідувач лабораторії