ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ 120- РІЧЧЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СИЛОВИЧА КОСТЮКА

27.12.2019 | 15:34

26 грудня 2019 року у Педагогічному коледжі Львівського національного університету відбулися педагогічні читання «Григорій Костюк – особистість, вчений, психолог, педагог», присвячені 120-річчю від дня народження  Григорія Силовича Костюка.

Зі вступним словом виступила Романа Михайлишин, голова циклової  викладачів педагогіки та психології: відзначила, що кожного року циклова комісія проводить заходи, присвячені видатним персоналіям, чий доробок вивчається у рамках психолого-педагогічних дисциплін.

У 2019 році виповнюється 120 років з дня народження видатного українського психолога, педагога Григорія Силовича Костюка.

З вітальним словом до учасників педагогічних читань звернулася Оксана Сурмач, кандидат історичних  наук, доцент, директор Коледжу, яка нагадала присутнім про започаткований у Коледжі проєкт «Історія дивовижних», в якому беруть участь викладачі та студенти.

Тема педагогічних читань, присвячена видатному українському вченому-психологу актуальна, так як психологію вивчають студенти усіх спеціальностей закладу.

Романа Михайлишин,  магістр педагогіки і психології, голова циклової комісії викладачів педагогіки та психології висвітлила життєвий  шлях та науковий доробок  Григорія Костюка.

Оксана Колобич, викладач-методист, викладач психології  продемострувала внесок Григорія Костюка в українську психологічну науку.

       Леся Кос, магістр педагогіки і психології, голова циклової   комісії викладачів фахових дисциплін  дошкільної освіти розкрила гуманістичну психологію Григорія Костюка.

Про психологічні аспекти проблеми особистості у працях Григорія Костюка розповіла Наталія Микитишин, студентка групи ШКВ-21, спеціальність 013 Початкова освіта.

«Принцип розвитку» як основа розуміння процесу становлення особистості  за Григорієм Костюком у своєму виступі проілюструвала Анастасія Брода, студентка групи ШКВ-22, спеціальність 013 Початкова освіта.

Виставку матеріалів спадщини Григорія Костюка підготувала Галина Піх, завідувач бібліотеки Коледжу.

На завершення заходу студенти віншівками та колядками  привітали присутніх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим.

У виконанні  студентки Любові Боднар  прозвучала коляда «Святе  Різдво», автор – Ірина  Каспрук, викладач методики музичного виховання.

Оксана Сурмач, директор Коледжу подякувала доповідачам за змістовні та пізнавальні виступи, вручила сертифікати учасникам педагогічних читань.

                                                                   Романа Михайлишин,  

                                                                 методист навчально-методичного              

                                                                 кабінету Коледжу

Фото на сторінці Коледжу у Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/869944306398718/