Онлайн-семінар на тему «Віртуалізація в музейно-педагогічній діяльності»

26.05.2020 | 13:08

19 травня 2020 року в Педагогічному коледжі ЛНУ імені Івана Франка та факультеті педагогічної освіти ЛНУ імені Івана Франка відбувся онлайн-семінар на тему «Віртуалізація в музейно-педагогічній діяльності» – як онлайн відео-конференція  на платформі Google Meet.

Вітаючи учасників, модератор Олексій Караманов (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, завідувач Лабораторії музейної педагогіки ЛНУ імені І. Франка) акцентував, що головна мета онлайн-семінару – обговорити теоретичні й практичні аспекти організації навчання у віртуальному музейному просторі, виявити нові міжпредметні зв’язки в гуманітарній сфері, особливості впровадження віртуальних технологій музейної педагогіки у практику середньої так і вищої школи.

На прикладі застосування сучасних віртуальних інструментів навчання розкриватиметься інтегративна роль музейної педагогіки у практиці середньої та вищої школи, додаткової освіти, зокрема, шляхом організації та проведення технології «Педагогічний марафон» – наголосила Ірина Ласкій (заслужений вчитель України, вчитель-методист СЗШ № 50 м. Львова).

У ході роботи онлайн-семінару було акцентовано на сучасних підходах до проектування музейного простору у віртуальному освітньому середовищі, досвіді реалізації інноваційних музейно – педагогічних заходів, формах і методах музейно – педагогічної діяльності, зокрема, особливостях проведення сучасних онлайн-заходів – підсумувала Оксана Сурмач (директор Педагогічного коледжу ЛНУ імені І. Франка, кандидат історичних наук, доцент).