Сервіс авторизованого доступу до Wi-Fi мережі з використанням сервісів Eduroam

26.01.2022 | 12:50

Шановні викладачі та студенти!

Звертаємо Вашу увагу, що з початку нового навчального року у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка увімкнено новий сервіс авторизованого доступу до Wi-Fi мережі з використанням сервісів Eduroam – міжнародної роумінгової служби безпровідних мереж для осіб, зайнятих у сфері науково-дослідницької діяльності та вищої освіти. Це нововведення є ще одним кроком до розбудови корпоративного інформаційного середовища Університету дозволить підвищити безпеку мережі, заблокувати доступ сторонніх осіб, покращити швидкість та надійність зв’язку, а, найголовніше, забезпечить співробітникам Університету на базі їх корпоративних облікових записів і паролів доступ не тільки до локальних безпровідних мереж нашого Університету, а й до безпровідних мереж більшості відомих університетів світового освітнього простору.

Для того, щоб підключити пристрій до мережі Eduroam, потрібно:

  1. Увімкнути опцію “Використовувати Wi-Fi”
  2. У переліку мереж знайти і вибрати “Eduroam”
  3. Пройти авторизацію, використовуючи логін та пароль корпоративної скриньки електронної пошти на базі домену@lnu.edu.ua.

Зверніть увагу, що при цьому мережі вільного доступу будуть заблоковані, а для запрошених гостей заходів, що організовуються у нашому Університеті слід буде заздалегідь замовляти облікові записи для доступу до Wi-Fi залишивши запит на скриньці supportOffice365@lnu.edu.ua