Міжнародний науково-навчальний семінар «Технології в музейній педагогіці»

22.12.2022 | 14:04

20 грудня 2022 року у ВСП«Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка»

на завершення різних музейно-педагоічних курсів відбувся Міжнародний науково-навчальний семінар «Технології в музейній педагогіці» для викладачів коледжу та студентів-бакалаврів IV курсу спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство». Головним спікером семінару була д-р, ад’юнкт Інституту педагогіки Ягєллонського університету (м. Краків, Польща). Рената Патер, яка представила відповідну презентацію. Семінар було організовано за сприяння Науково-навчальної лабораторії музейної педагогіки університету (проф. Караманов О.В,), гостями були В. о. директора ВСП «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка» доц. Оксана Сурмач та заступник директора з навчальної роботи Ольга Сулим. Із суміжною доповіддю з даної тематики також виступив Піотр Гурайєц, заступник директора Музею короля Яна ІІІ Собецького, багатолітній очільник форуму музейних едукаторів (Варшава, Польща)

Головні питання семінару було сфокусовано довкола інтерпретації музейної педагогіки (edukacji muzealnej) в Польщі, яка має свої особливості та ототожнюється з художньою освітою, естетичним вихованням та активною роллю відвідувача у просторі музею (музейна партисипація). Презентація д-ра Ренати Патер викликала неабиякий інтерес у присутніх та різні запитання щодо сучасного осмислення музейної педагогіки та музейно-педагогічної діяльності в Україні й Польщі.

Науково-навчальна лабораторія музейної педагогіки т ВСП «Педагогічний фаховий коледж Львівського національного університету імені Івана Франка» планують розширення т а поглиблення міжнародних семінарів для студентів у наступному семестрі.

 

Олексій Караманов