Міжнародний День Землі (Природниче відділення)

22.04.2021 | 21:58

Щороку 22 квітня у світі відзначають Міжнародний День Землі. Уперше ця акція відбулася в 1969 році, коли сенатор США Гейлорд Нельсон акцентував увагу до проблем екології. Перша екологічна демонстрація відбулася за участю студентів. В 2009 році Організація об’єднаних націй офіційно затвердила Міжнародний день Матері-Землі 22 квітня. І саме цей день в 2016 році було обрано для підписання Паризької кліматичної угоди.

Сьогодні весь світ відзначає День Землі. Проводяться різноманітні, в більшості віртуальні, екологічні акції, саміти, освітні природоохоронні заходи, конференції.

Студенти коледжу долучилися до трансляції on-line марафону, проведеного Всеукраїнською платформою Еarth Day Ukraine під гаслом «Відновимо планету разом!».

Цікавими були доповіді спікерів присвячені: діяльності заповідних територій в Україні; Антарктиці – найбільшому заповіднику на Землі призначеному для миру та науки; дитячій освіті та прагненню дітей піклуватися про природу; бібліотеці, як провайдеру освіти для сталого розвитку; ролі кінематографу в збереженні планети.