Міжнародний день соціального педагога

07.10.2016 | 14:25

 

04 жовтня  2016 року у Педагогічному коледжі Львівського національного університеті імені Івана Франка відбувся виховний захід, присвячений Міжнародному дню соціального педагога.

Захід відкрила Романа Михайлишин, методист Коледжу, голова циклової комісії викладачів педагогіки та психології, яка нагадала присутнім, що в 2009 році у Компенгагені відбулася  ХVІІ Міжнародна конференція соціальних педагогів.  В ній взяло участь 44 країни світу. Учасники конференції прийняли рішення кожного року 02 жовтня відзначати Міжнародний  день соціального педагога. Професія соціального педагога затребована і виділена в окрему категорію системи освіти.

Привітала присутніх Марія Дяків, заступник директора з навчально-виховної роботи.

З інформацією про права, обов’язки, основні технології соціально-педагогічної діяльності соціального педагога виступили студенти-практиканти (минулорічні випусники Коледжу), сьогодні магістранти педагогічного факультету Державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені  В. Стефаника».

Ольга Нежельченко, викладач психології, керівник академгрупи ДШС – 11, спеціальності «Соціальна робота», спеціалізація «Соціальний педагог» підготувала практичне завдання професійного спрямування. Зокрема, першокурсники озвучували очікування від майбутнньої  професії та  зображували їх на «Дереві очікувань». Пізніше в групах за допомогою олівців та картинок з журналів створювали колаж «Я – соціальний педагог».

В кінці заходу студенти поділилися враженнями від інформації.

 

Романа Михайлишин, методист Коледжу

Фото Володимира Крука