Майстер – клас з писанкарства «Писанка надії» у Педагогічному коледжі

22.04.2016 | 14:47

 

Я писала писаночку
Писала, писала,
Щоби тая писаночка
Славу здобувала.

            Коли приходить весна в Україну, пробуджується і воскресає природа, відроджується життя та  надія на краще.  Надходять Великодні свята та сідають люди у своїх оселях,  запалюють свічки, беруться за прадавнє ремесло – розписування писанок.

У Педагогічному коледжі вже  традиційно  напередодні Великодніх свят відбулися майстер – класи  з писанкарства. Цьогоріч їх проводили  викладачі художньої праці та образотворчого мистецтва  Назарук Любов Михайлівна та  Нежура Тетяна Володимирівна.

Участь у майстер- класах взяли студенти академічних груп  денної та заочної форми навчання, викладачі Коледжу та їх діти, вихователі ДНЗ, вчителі початкових класів, усі охочі.

Завітали до нас гості і 20 квітня на майстер – клас  з писанкарства, який провела Назарук Л.М. Любов Михайлівна розповіла про  традицію  написання писанок,  символіку орнаментальних композицій та кольористику українських писанок. Майстриня зазначила, що різноманітність  символів дає можливість зрозуміти глибину мудрості українського народу, його вміння оберігати себе, свою оселю, родину, життя, утворювати духовне  писанкове коло захисту в обрядах та звичаях. Писанки, оздоблені символами-оберегами, дарували у Великодні свята рідним, хрещеним, дівчатами коханим хлопцям.

Студенти перших курсів спеціальності «Початкова освіта» не лише взяли участь у майстер – класі, а принесли свої роботи (писанки  і ляльки – мотанки) у подарунок воїнам АТО.

                                               Сенич Г.Б., заступник директора з виховної роботи

                                                         Фото Володимира Крука