Літературно-музичний вечір до Дня працівників освіти «Шукай краси, добра шукай» у Педагогічному коледжі

05.10.2016 | 16:28

 

Знання – це дар
Це воля і незламність
Це впевненість у інших і собі
Знання – це бачити всю правду та реальність
Коли всі решта вірять в міражі.

                                                                            Підляська Марія

 Так словами авторського вірша студентки ІІ курсу початкової освіти   розпочався літературно-музичний вечір «Шукай краси, добра шукай»,  який відбувся 4 жовтня 2016 р. в Актовій залі Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка.

         З вітальним словом до педагогів і студентів звернулась директор Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка, доцент, кандидат історичних наук Сурмач Оксана Іванівна, яка представила  гостей свята, студентів Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

           У народі кажуть, що письменник живе у своїх книжках, скульптор – у створених ним скульптурах, а педагог – у думках і справах своїх учнів.

Тому кожна людина з почуттям вдячності згадує свою рідну школу,свою Альма-матер, своїх духовних батьків – учителів, викладачів упродовж усього свого життя. Адже в кожному дні, прожитому у стінах рідного навчального закладу є щось неповторне, незабутнє, що залишає відбиток у душі.

І саме у такі незабутні дні поринули всі присутні під час концертної програми.

           Музичне слово про вчителя подарували присутнім студенти  групи ДШВ-21 Мазан Руслана та  Рябій Андріана, студенти групи ДШВ-12 Яйко Лілія та Коршунова Тетяна,  пісня «За вроду дякую батькам» прозвучала  у виконанні Самуляк Орисі, студентки групи ДШВ-23.

        Особливу атмосферу, що панувала на вечорі, посилили запальні танцювальні композиції у виконанні переможців  всеукраїнських класифікаційних змагань зі спортивних бальних танців  Жінчина Юрія та Винник Марти, учасників заслуженого вокально-хореографічного ансамблю «України-Галичини»  Окарми Лілії та Окарми Ігора. Викладач … викладач- одна з найважливіших професій. Вона – для обраних.  Для тих, хто щодня стоїть перед прицілом сотень допитливих очей  і  веде молоде покоління  на вищі сходинки пізнання.

       До викладача йдуть зі своїми болями і радощами, черпають сили для підкорення нових висот, бо він заглядає у минуле, живе у сьогоденні, прокладає місток у майбутнє.

        Зворушливим музичним подарунком для присутніх стали  авторські музичні композиції викладачів коледжу  Світлани Вижанової  на слова Івана Франка «Як би ти знав як много важить слово» та Ірини Каспрук на слова Григорія Васяновича  «Усі світи з’єдналися в тобі». Обидва твори  прозвучали у виконанні студентки IV курсу факультету педагогічної освіти Гавришкевич Соломії, акомпонувала Вижанова Світлана. 

         Натхненно і щиро прозвучали «Чорнобривці» Ігора Верменича ( твір в перекладі для фортепіано) у виконанні студентки  ІV курсу  факультету педагогічної освіти, Семчишин Анни, клас викладача Любов Сав’як.

        Привітала присутніх і учениця польської школи м. Львова Яна Михайлишин-Літньовська. Педагоги і студенти  поринули у світ дитинства завдяки  дитячому  бансу  у виконанні   студентів групи ДШС-21 Марущак Юлії та  Корпанюк Андріани.

 Святковий  настрій  дарували  учасникам заходу Христина Приступа, студентка ІІ курсу початкової освіти та ведучі свята Козак Тетяна (ШКВ-22), Копанишин Юрій (ДШС-21), Кравець Андрій (ШКД-21).  

           Учити літати, учити мріяти, учити творити… Це призначення педагога. Люди, які вміють літати, нехай вчать літати своїх дітей. Літати високо, далеко, красиво.  І настане час, коли діти розкриють крила і полетять. Нехай дорослі просто підуть за дітьми, щоб оберегти їх від падіння.

Символічним завершальним  акордом вечора прозвучало поетичне слово,  присвячене учителям-наставникам,  студентки ІІ курсу  Костів Мар’яни «Ода вчителям»  та вірш «Крила» Ліни Костенко у виконанні студентки групи ДШВ-22  Сородник Наталії:

А й правда, крилатим ґрунту не треба…
А як же людина? А що ж людина?
Живе на землі. Сама не літає.
А крила має. А крила має!

 

 Фото Володимира Крука

Івах Оксана, Подановська Галина, Сенич Галина, викладачі коледжу