Команда Коледжу взяла участь у Національному конкурсі «JA Компанія року»

27.05.2023 | 07:56

26 травня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся Національний конкурс «JA Компанія року», у якому взяли участь 40 учнівських компаній із 36 профільних коледжів та професійно-технічних закладів вищої освіти Львівської та Чернівецької областей. Відкриття заходу відбулося в Актовій залі Львівського університету за участю члена Ради Junior Achievement Ukraine, президента Українсько-Австрійської Асоціації Альфреда Прауса, директора Департаменту освіти Львівської обласної військової адміністрації Олега Паски, директорки Департаменту освіти Чернівецької обласної військової адміністрації Оксани Сакрієр і проректора Львівського університету Володимира Качмара.

«JA Ukraine» ‒ «Джуніор Ачівмент Україна» ‒ громадська організація, яка пропонує безкоштовні навчальні програми з підприємництва та економіки для молоді. Програми містять інформацію та практичні завдання про фінансову грамотність, підприємницьку діяльність і вибір майбутньої професії.

Програма «Компанія» 2022-2023 тривала у закладах професійно-технічної освіти Львівської області. Її учні здобували практичний досвід – вміння працювати в команді, лідерські та презентаційні навички, досвід планування і здійснення фінансового контролю, що стало чудовою підготовкою до створення успішної кар’єри у майбутньому.

Упродовж дня у Львівському університеті команди учнів презентували концепції власних бізнес-ініціатив, пов’язаних із різними напрямками – освітою, екологією, інженерією тощо.

Студенти спеціальностей Екологія, Комп’ютерні науки і викладачі Галина Химочка, Олена Луцишин Коледжу  взяли участь у Національному конкурсі відбору кращої учнівської міні-компанії, яку організовувала ГО Junior Achievement Ukraine. На конкурсі команда коледжу “Wаter Spаce” захистила свій проєкт соціально-екологічного напрямку, над яким працювала 9 місяців у рамках проєкту “Компанія” JA Uraine. Концепція даної бізнес-ініціативи була єдина, яку під час конкурсу відзначив співзасновник і член ради JA Ukraine, Президент Українсько-Австрійської асоціації Альфред Ф. Праус. Йому дуже сподобалась ідея і він бачить великий її потенціал на міжнародному рівні, адже знання про те, чи якісну воду ми споживаємо є актуальна скрізь. У перерві конкурсу пан Альфред довго спілкувався з членами команди “Water Spасe”, даючи їм цінні поради щодо подальшого розвитку проєкту і його реалізації. Колектив коледжу вдячний організаторам JA Ukraine за надану можливість долучитись до навчальної програми з підприємництва, де студенти набули цінні знання і вміння зі створення власного бізнесу.

Вітаємо  Химочку Галину Михайлівну з відзнакою «Педагог року»

в межах проєкту JA Ukraine “Компанія”!

Ваші зусилля, старання, підтримка студентів були гідно оцінені!

Бажаємо здоров’я, натхнення, нових ідей!