Інформаційна виховна година до Дня писемності та мови

17.11.2020 | 11:00

16 листопада 2020 року у Педагогічному фаховому коледжі відбулася виховна година, присвячена Дню української писемності та мови, яку підготували студенти групи ДШВ-21, керівник Кос Л.В.  Присутні мали нагоду пригадати історію, обговорити важливість украЇнськоі мови для сучасності і заохотити всіх до безупинного вивчення нашоі рідноі мови.

У хронологічній послідовності студенти розповіли про Нестора літописця, про походження мови, про появу кирилиці, про бібліотеку Ярослава Мудрого, про першу друкарню та перші друковані книги. Не оминули інформацію про утиски і заборону украінськоі мови впродовж багатьох століть. Інформація про Петра Яцика- мецената конкурсу знавців украінськоі мови, нашого земляка, підсилила важливість і значення міжнародного конкурсу українськоі мови.

У заході прозвучали вірші про українську мову. Закінчився захід закликами:  “Пишаймося тим, що маємо за рідну таку красиву, милозвучну та багату мову. Шануймо та бережімо її. За покликом власного сумління та гідності плекаймо в душі любов до рідної мови!”