Дошкілля – це долі світанок

10.10.2016 | 14:08

Дошкілля – це долі світанок,

Дошкілля – в обіймах небес.

У кожній долонці – дороги незнані,

У кожнім серденьку – любові безмеж.

1

29 вересня відбулася святкова зустріч дошкільної родини Педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка.

День дошкілля уже традиційно в Україні відзначається наприкінці вересня. Тоді, коли землю уже студять холодні тумани, а  дитячі засмаглі личка ще нагадують про тепле літо.

Ідея свята – це привернути увагу суспільства до проблем дошкільного дитинства, до дитячих садків, до вихователів і вихованців.

Розпочинали святкову зустріч  діти  ДНЗ № 131 м. Львова. Вірші, пісні, таночки у виконанні дошкільнят були справжньою окрасою свята.

З  вітальним словом до усіх звернулась заступник директора з навчально-виховної роботи – Марія Степанівна Дяків.    

          На святкову зустріч завітали колишні випускниці Педагогічного коледжу – Бовт Олена Юріївна, яка сьогодні  очолює ДНЗ № 2, а також Наталя Романяк, яка розповіла про свої перші кроки професійної праці вихователя.

Поетичні слова про покликання, велике серце вихователя, а також про любов до дітей лунали у виконанні студентів першого курсу: Василини Біб та Христини Танасійчук, другого курсу: Мар’яни Мручок,  а Мар’яна Пирч дарувала усім свій авторський вірш «Любіть дітей».

Музичним дарунком були пісні у виконанні Руслани Мазан, Андріани Ребій, Наталі Сородник, Наді Мельникович, Валентини Лунгової, Олі Гах, Тані Дмитришин. А також приємною несподіванкою для  усіх було виконання пісні завідувачем відділення дошкільної освіти – Кос Лесею Володимирівною і студенткою  другого курсу Орисею Самуляк.

Дошкільники – це життєрадісні маленькі люди, які усім своїм серцем вірять у торжество любові, краси, світла і радості. Студенти другого курсу артистично зуміли відобразити  підслухані в ДНЗ веселинки про цікаві і смішні історії з життя дошкільників.

Студентка Іванна Мудра запропонувала відеоролик з найщирішими  вітаннями вустами наших дошкільняток.

Цікавим був перегляд світлин, які були зроблені у різних дошкільних закладах, під час проходження педагогічної практики студентами коледжу. Ці світлі миті незабутніх зустрічей з дошкільним дитинством гарно зуміла представити у слайдах під звучання пісні Руслани «В ритмі серця» студентка Анастасія Малягіна.

Над Україною ангел літає,

Ангел краси і добра.

Світло цілюще з небес розсипає

Там, де росте дітвора.

Це цілюще світло сипле над кожним дошкільним закладом, – там, де плекається наше майбуття. Його ловлять дитячі долоньки, але воно  торкається і усіх нас, – тих, хто невтомно веде дітей їх першими самостійними стежками. Щиро бажаємо усім, аби це світло небес зцілювало наші душі, давало сили підійматись над буденністю, іти не відчуваючи втоми, іти з любов’ю і вірою, і це світло дарувати усім, хто зустрічатиметься на нашому шляху.

Ведучі свята – студенти другого курсу: Мар’яна Мручок та Наталя Сородник.

 

                              Ольга Табака, викладач дошкільної лінгводидактики

2

3

54

6 7

8

9

10 11

12 13

14