Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові запрошує на Коляду

11.01.2023 | 16:17
12 січня, о 16.30, запрошуємо усіх охочих до Львівської вілли Грушевських (вул. І.Франка, 154) на Різдвяну коляду.
У цей благословенний час Різдвяного празнування у цьому затишному куточку вілли сім’ї Грушевських Вас буде вітати церковний хор “Покрова” Церкви Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження Салезіян УГКЦ. Художній керівник та реґент хору – Ірина Янчинська.
У цих привітних стінах зберемося однією дружньою родиною, щоб одностайно приєднатися до величавого зимового обрядового дійства, щоб возвеличити радість народження Божого Сина Ісуса Христа.
В цей день у музеї дзвіночком роздзвениться коляда, залунає щедрівка, щоб повіншувати вас щастям, здоров’ям на Многії літа! А разом із різдвяним співом пролунає поетичне слово Великого Українця Михайла Грушевського, якого ми знаємо не лише як історика, видатного вченого світового рівня, провідника національної ідеї – першого голови українського парламенту – Української Центральної Ради, фундатора Української незалежної держави, але і як талановитого літератора, який колись хотів бути белетристом.
Поряд із колядою Ви почуєте фрагменти поетичних та прозових творів М. Грушевського, частину яких він писав тут, у стінах цієї оселі.
На обкладинці малюнок Тетяни Казанцевої