Зустріч з літературознавцем Зиновієм Суходубом

31.03.2017 | 22:32

28 березня 2017 року студенти  другого курсу дошкільної освіти та викладач культури мовлення та виразного читання Табака О.М. взяли участь у зустрічі з письменником, Заслуженим журналістом України Зиновієм Суходубом.  У творчому доробку Зиновія Суходуба, як письменника-літературознавця – статті, нариси, есеї  у літературно-мистецьких часописах та збірниках, зокрема про Грицька Чупринку, Павла Тичину, Миколу Хвильового, Валер’яна Поліщука, Олександра Довженка, Василя Симоненка, Володимира Підпалого, Івана Світличного, Ліну Костенко та ін..

На  зустрічі, яка відбулась у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва, Зиновій Порфирович презентував свою книгу «Ліна Костенко: любов’ю-пам’яттю причастя».

Автор зазначив: «Ця праця – це вислід спілкування із поетесою Ліною Костенко у переломні, віхові моменти української історії середини 2010-х років. Тут зафіксовані «великим планом» солідарність Ліни Костенко із протестуючими проти тоталітарного режиму студентами Києво-могилянської академії, а також – із голодуючими тележурналістами восени 2004 року.., а ще – її роздуми про українську молодь, зворушливі спогади про друзів-побратимів, зокрема Василя Симоненка, Івана Миколайчука…»

Присутні на зустрічі мали змогу не лише почути розповідь автора про історію створення книги, а й переглянули фрагмент фільму про поетесу, прослухали її роздуми   про місію письменника, про призначення української людини, роздуми про Любов, про Життя і про Смерть…

На завершення зустрічі – фото на пам’ять.

                                                    Сенич Галина, завідувач лабораторії